woensdag 2 augustus 2017

Dag 10 en 11: New Orleans

New Orleans, ik heb er een beetje gemengde gevoelens over. Misschien waren onze verwachtingen te hoog, maar waar denk je aan bij New Orleans? Muziek, veel muziek. Nou ik denk dat we welgeteld drie bandjes hebben gezien. En dat vonden we allemaal erg jammer!
Ik had begrepen dat Bourbon Street, Frenchmen Street en Jackson Square de leukste plekken zouden zijn qua muziek. Bourbon Street was een heel stuk opgebroken, dus daar viel weinig te beleven. Verderop in de straat was het beter, maar daar zag je vooral veel 'hippe' vijftigers over de weg zwalken met een cocktail in de hand. Jackson Square was prachtig! Veel kunstenaars die echt hele leuke dingen verkochten en hier en daar een muzikant.
Frenchmen Street was de 'music street' volgens onze gids op de Hop On Hop Off bus. Helaas was ook daar niet veel muziek te vinden. We dachten dat het in de avonduren misschien beter zou zijn, maar ook dat was niet zo. Wat een teleurstelling!

Toch hebben we een leuke tijd gehad! We zijn maandag dus met de Hop On Hop Off mee geweest. Veel te toeristisch, maar wel veel gezien van de stad. Via het French Quarter reden we naar het Business District en daarna naar het Garden District. Ik wilde graag naar een van de kerkhoven, omdat ze hier gewoon heel bijzonder en spookachtig zijn. In het Garden District ligt het Lafayette Cemetery, waar je zonder gids kan rondlopen. In de bus lag een foldertje met bijzondere graven, dus aan de hand van dat foldertje hebben we rondgelopen. Dat was erg leuk en interessant. Het is een ontzettend oud kerkhof, waar mensen liggen die in de jaren 1800 zijn overleden, maar het is ook nog een actief kerkhof, waardoor je ook data ziet uit 2016.
Hierna zijn we door het Garden District gelopen met prachtige huizen en lanen. Daarna zijn we weer op de bus gestapt richting het French Quarter. In dit deel van de stad sliepen we ook en het is er echt heel mooi met de bijzondere balkons en huizen. Veel foto's gemaakt en rondgewandeld. Tegen etenstijd zijn we terug naar het hotel gegaan om te zwemmen. We hadden pas laat geluncht, dus nog geen honger. Later op de avond zijn we bij de McDonald's gaan eten, even een snelle hap. Het stikt hier van de zwervers en bedelaars op straat en bij de Mac is dat natuurlijk nog veel erger. De deur werd voor ons opengedaan door een politieagent, die er vooral stond om mensen buiten te houden. Veel overlast dus we zijn snel weer naar het hotel gegaan.

Gisteren zijn we naar het Presbytere Museum geweest, waar een heel indrukwekkende tentoonstelling over Katrina was. Ook was er een tentoonstelling over Mardi Gras, het carnaval van New Orleans. Vooral Katrina heeft veel indruk gemaakt, we hebben er zo'n twee uur rondgelopen. Daarna lekker een broodje gehaald bij de Subway en toen zijn we gaan zwemmen bij het hotel. Ruben had een vriendinnetje gemaakt en die twee hebben samen heerlijk de hele middag gezwommen. 's Avonds zijn we teruggegaan naar het French Quarter en hebben we Bourbon Street helemaal afgelopen. Daar zie je dus van alles! Een oude oma die staat te dansen midden op straat om geld op te halen, kinderen die trommelen op emmers, de dronken vijftigers die graag weer even jong willen zijn, stripclubs met halfnaakte vrouwen buiten. Leuk om een keer gezien te hebben, niet echt geschikt voor kinderen haha! Maar zolang Ruben nog 'gatver' zegt als het om blote vrouwen gaat, maakt het vast niet veel indruk op hem. Hij vond de straatartiest die doodstil met zijn middelvingers omhoog zat veel interessanter. Hierna zijn we door het French Quarter teruggelopen naar het hotel. Ruben wilde graag eens in het donker zwemmen dus dat heeft hij nog even gedaan en hij vond het geweldig!
De website van Blogger werkte niet, dus deze blog heeft wat vertraging opgelopen. Zodadelijk gaan we alligators kijken en dan door naar het Hard Rock hotel waar we lekker een nachtje superdeluxe gaan slapen aan de Golf van Mexico.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten