zondag 6 augustus 2017

Dag 16: Clearwater Beach

Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen tot ongeveer 09.00 uur. We wilden niet nog een dag aan het zwembad liggen, dus we gingen eens kijken of we naar een park konden gaan. Het enige wat we echt leuk vinden, is Universal of Islands of Adventure, maar niet voor $100 p.p. We zijn bij beide parken al geweest, en ook bij Disney en Seaworld. Dus we besloten om naar het strand te gaan! 5 jaar geleden zijn we bij Clearwater Beach geweest en dat ligt een kleine 2 uur van ons hotel af. Daar zijn we toen ook met Little Toot gaan varen om dolfijnen te spotten en daar hadden we nog wel een keer zin in. Dus op naar Clearwater Beach aan de Golf van Mexico! Het weer zag er goed uit en het is er echt prachtig met witte stranden en turquoise zee.
Daar aangekomen zijn we meteen naar Little Toot gegaan om de tocht te reserveren. Om 15.00 uur konden we terecht, dus we hadden nog genoeg tijd om naar het strand en de pier te gaan. Eerst zijn we naar de pier gegaan, waar ook pelikanen rondlopen. Veel mensen vissen daar en dus valt er genoeg te halen voor die beesten. Er zijn ook veel meeuwen en andere vogels en ze komen heel dichtbij. Ik wilde een pelikanenselfie maken en ben drie keer aangevallen. Gelukkig mis, maar groot zijn die snavels wel. In ieder geval hebben Ruben en ik onze pelikanenfix weer gehad en oneindig veel foto's gemaakt.
Daarna zijn we naar de zee gegaan. Ruben heeft even in de zee gespeeld en wij konden lekker pootjebaden. Daarna een ijsje en op naar Little Toot! Het was bloedheet dus we waren blij toen hij flink vaart ging maken. Al snel zagen we de eerste dolfijnen, een moeder en baby. Ze zwommen vlakbij de boot. De boot draait dan de goede kant op en maakt vaart, zodat de dolfijnen meespringen met de golven die de boot maakt. Dit doen ze uit zichzelf tot ze er genoeg van hebben. Het was weer fantastisch! Later zagen we nog 3 dolfijnen en daarna nog een keer 5 of 6 dolfijnen. Zo ontzettend gaaf om ze in het wild te zien!

Na het dolfijnen spotten zijn we weer terug naar het hotel gegaan. We hadden Ruben beloofd om te gaan midgetgolfen bij de baan naast ons hotel. Foto's hiervan volgen morgen, het is echt midget golf 2.0 in de jungle.
Morgen doen we nog een dagje rustig aan en daarna gaan we door naar ons een na laatste adres alweer: Jekyll Island!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten