vrijdag 4 augustus 2017

Dag 13 en 14: Biloxi - Marianna - Orlando

Change of plans! Na heerlijk geslapen te hebben in het Hard Rock Hotel werden we wakker met regen. Veel regen. Na het ontbijt wilden we nog niet meteen weg dus we besloten nog even op de kamer televisie te kijken. Het zou maar een paar uurtjes rijden zijn naar Panama City Beach dus we hoefden niet heel vroeg te vertrekken.
Maar het bleef maar regenen. Het is niet prettig om hier te rijden met regen, want een beetje regen kennen ze hier niet. Het is OF droog OF het giet. De wegen zorgen voor een hoop spatwater waardoor het zich heel slecht is. Toen we keken wanneer het afgelopen zou zijn, zou dat pas 's avonds zijn. En toen keken we eens naar het weerbericht van Panama City Beach. En daar was het niet veel beter. En dat zou de komende dagen niet veranderen. Helaas, het paradijs gaat aan onze neus voorbij, want drie dagen in de stromende regen en onweer zitten, zagen wij niet zitten. Eerst geprobeerd hoe het werkelijk aan de kust was. We hadden een mooie route gepland langs de zee. We reden langs Mobile, AL waar de USS Alabama aan de kust lag, het vlaggenschip van de Amerikaanse marine. Het was geen weer om te stoppen en bij Destin werd duidelijk dat het echt niets zou gaan worden. Toen hebben we toch maar besloten om het hotel te cancellen (lang leve flexibele boekingen) en richting Orlando te rijden. We zochten een hotel halverwege en ik boekte een sleazy motelletje in Marianna. 's Avonds ben ik op zoek gegaan naar een hotel in Orlando voor vier nachten en gelukkig nog iets moois gevonden aan International Drive. Als je hier zit, hoef je niet naar een pretpark, deze straat is een pretpark op zich met midgetgolf, verschillende kermisattracties, een gigantisch reuzenrad, kartbanen, een waterpretpark, Ripley's Believe It Or Not, CSI: Investigation en heel veel restaurants.
Bij aankomst bleek ons hotel geweldig te zijn en dus blijven we hier eens vier nachten genieten. We zitten op de 19e verdieping in een toren aan de International Drive met een briljant uitzicht. De hotelkamer is enorm, het zwembad is heerlijk koel en er is van alles te doen in de buurt.

Vanmorgen werd ook duidelijk dat het de juiste beslissing was: er werden tropische stormen verwacht aan de kust en er was orkaanactiviteit in de Golf van Mexico. Gelukkig hebben we Jekyll Island nog voor de boeg, zodat het paradijs niet helemaal in het water valt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten