woensdag 2 augustus 2017

Dag 12: New Orleans - Biloxi

Vandaag wat langer gereden dan gepland! We hadden besloten naar een alligator farm te gaan en daarvoor moesten we een stukje naar beneden vanaf New Orleans. Op internet stond deze farm goed aangeschreven dus we zagen het helemaal zitten. De farm was van 09.00 - 15.00 uur open en wij waren er rond 11.00 uur. Helemaal goed dus, dachten wij. Niet dus. Tours begonnen om 10.30 en om 13.30 en verder niet. Er was niets mogelijk, we werden gewoon weer weggestuurd. Balen, maar er zat in de buurt ook een swamp tour, dus hebben we daar aangeklopt. Helaas, de boot was net weg en de volgende gaat om 13.30 uur.
Wat baalden we! Dus in de auto en terug richting New Orleans. Ik had echter nog een andere farm gezien dus dat hebben we even opgezocht. We moesten er drie kwartier voor omrijden, dus we besloten ervoor te gaan. Dan hadden we in ieder geval alles geprobeerd. Een hele goede keus bleek dus, want wat was het daar leuk! We kwamen binnen en de tour was ongeveer halverwege. Half uurtje wachten en dan konden we mee met de volgende. Dat klonk een stuk beter. Het begon met het vasthouden van een slang. Ruben durfde niet maar andere kinderen wel. Daarna mocht iedereen het stinkdier vasthouden. Superschattig en natuurlijk waren de klieren verwijderd zodat we niet bang hoefden te zijn voor de stank. Toen begon de tour door het park. We hebben een gigantische snapper gezien, een schildpad met een hele gevaarlijke beet. Daarna gingen we naar de volgende gigantische schildpad, maar deze was vegetarisch. Inmiddels was Ruben zo geschrokken van die andere dat hij deze niet meer durfde aan te raken hahaa. Ik noemde hem een Freek van niks en daar was ie behoorlijk pissig over. Dat werkte goed voor later in de tour tijdens het alligator worstelen. Toen stond ie vooraan! Ze hebben op de farm zo'n 3000 schildpadden en ook onwijs veel alligators in alle soorten en maten. Het was heel interessant en we hadden opnieuw een superleuke gids die hartstikke veel vertelde en het ook heel leuk deed. Op het einde mochten we met een alligator op de foto, eerst een flinke voor wie durfde en daarna nog baby alligators voor de kinderen (en moeders). Als je durfde mocht je ook op de grotere alligator gaan zitten. Ik ben meer van vasthouden maar Ruben heeft op zijn rug gezeten! Ze moesten de bek van het dier wel intapen, waar ik eigenlijk niet van houd. Maar hij liet het allemaal gebeuren en was ook heel rustig. Hij liet zich daarna ook heel rustig terugzetten dus ik denk niet dat hij er veel last van heeft gehad. Het was echt heel erg de moeite waard.
Hierna gingen we door naar Biloxi, waar we een nachtje in het superdeluxe Hard Rock Hotel slapen. Het is hier fantastich, we zitten aan het strand, de eerste pelikanen hebben we al gezien en we gaan lekker genieten van een nachtje luxe slapen (al mogen we over de voorgaande hotels zeker niet klagen). Welterusten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten